Захист переддипломної виробничої практики студентів 4 курсу спеціальності «Дизайн»

18 червня відбувся онлайн-захист переддипломної виробничої практики студентів 4 курсу спеціальності «Дизайн». На захисті були присутні керівники-методисти Сорока О. В. та Французенко Т. І., заступник директора з навчально-виробничої роботи Чупровська М. Я. та голова ЦК спеціальності «Дизайн» Стребкова І. В.

Вже не вперше наші студенти-практиканти мають змогу спробувати розписувати великі (внутрішні) об’єкти. Цьогоріч базами практики були Ліцей №25 (працювала група Дз-42) та студія танцю «Фієста» (працювала група Дз-41), що у місті Івано-Франківськ. Для двох об’єктів були попередньо обрані та узгоджені два різні проекти (курсові роботи), які розробляли студенти. Тематика проекту повинна бути актуальною як для школи, так і танцювальної студії. Оскільки на двох об’єктах робота проходить з дітьми, то зображення має бути цікавим, колоритним, яскравим та піднімати настрій допитливим спостерігачам. Отже, для ліцею обрано тематику навчального шкільного процесу з дітьми під час перерви, а для студії танцю відповідно – танцювальні  фігури в різних ракурсах. Крім цього, окремі завдання виконували ще декілька студентів-практикантів. А саме, Новак М. та Дем’янюк Р. малювали шкільний дзвоник висотою біля 4 м., а Ніколаєва Д. розробляла афіші до Дня захисту дітей при білому домі м. Івано-Франківськ за що отримала подяку від мера міста.

Під час захисту студенти-практиканти з двох груп продемонстрували відео та фото звіти своєї творчої роботи. Розказали як тривав робочий процес від перенесення та пропорційно-композиційного розташування зображення на стіни олівцем, розведення кольорів (близько 20), нанесення фарб на елементи малюнка до завершення графічними контурами.

Практиканти навчилися працювати з новими матеріали та техніками, правильно розподіляти роботу та обов’язки, вміння співпрацювати злагоджено в команді. Всі ці робочі та технічні прийоми допомогли студентам своєчасно здати якісну роботу. Марта Ярославівна зазначила, що практиканти справилися зі своєю роботою дуже добре та відзначила студентку Досин Надію із вмінням правильно подати та захистити свою роботу.

Вітаємо із успішним захистом практики та бажаємо творчих здобутків!!!