ЗВІТНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ СЕКЦІЇ “ДИЗАЙН”

2 квітня відбулося секційне засідання звітної науково-практичної конференції секції спеціальності «Дизайн» на тему “Необхідність навчання високо професійних дизайнерів в умовах сучасного глобалізованого суспільства”.

Основна мета проведення конференції – залучення здобувачів мистецького спрямування до наукової діяльності, обміну знаннями та досвідом, визначення інноваційних тенденцій та перспектив розвитку у науці та практиці у сфері дизайну.

З вітальним словом до учасників звернулися заступник директора з навчально-виховної роботи Полякова Тетяна Вікторівна та голова циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності «Дизайн» – Ірина Веніамінівна Стребкова, де зазначила, що беручи участь у наукових заходах, здобувачі фахової передвищої освіти – дизайнери демонструють себе як високопрофесійні спеціалісти своєї справи.

Основні напрями досліджень молодих науковців різнопланові: так наприклад здобувачі третього курсу більше зосередились на висвітленні питань, що стосуються ландшафтного дизайну та напрямку екологічного озеленення у містобудуванні. Здобувачка четвертого курсу Софія Песчальнікова – на проблемах загально мистецьких. Здивували здобувачі першого курсу – що підготували глибоко мистецькі доповіді з ґрунтовним історичним аналізом мистецьких феноменів на прикладі м. Івано-Франківськ (керівник Наталя Юріївна Никорак).

Загалом у звітній конференції взяли участь 13 доповідачів спеціальності.