Місто Одеса – «Перлина Чорного моря»

Одеса — місто на чорноморському узбережжі України;  місто -герой;  культурний, освітньо-науковий, туристичний та торговий осередок країни; найбільший морський торговий порт держави; великий автомобільний та залізничний вузол.

24 вересня  студенти 2 курсу Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спеціальностей «Прикладна математика» та «Дизайн» разом з кураторами Сорокою Оксаною Василівною, Гоцанюк Тетяною Василівною  та культорганізатором коледжу  Павелко  Роксоланою Олегівною вирушили у подорож під назвою «Івано-Франківськ-Одеса».

Унікальні пам’ятки архітектури, красивий захід сонця на березі моря, потужний промисловий та курортний центр, щирі та усміхнені люди – це все про одну місцевість. Родзинкою і, мабуть, символом міста залишаються легендарні Потьомкінські сходи, на вершині яких велично стоїть  Дюк де Рішельє, який вказує на неймовірну панораму моря.  У підніжжі розташований морський вокзал, який радо приймає пасажирські та вантажні судна. І ми скористалися можливістю здійснити прогулянку по морі. Хвилі, вітер, чайки…Захоплені були навіть ті, котрі боялися води.

Широкі вулиці Одеси вражали архітектурою. Яких тільки чудернацьких споруд не побачиш, зустрічались і будинки-ілюзії, які начебто не мали стін. Душею цієї краси є Дерибасівська вулиця. Правду ж кажуть: «Не прогулявся Дерибасівською – не бачив Одеси».

Мандрівка Одесою дала змогу перезавантажитись, та з повними силами приступити до навчального процесу.