Звітна студентська наукова конференція на секції «Дизайн»

7 квітня 2022 року вперше відбулося секційне засідання студентської науково-практичної конференції спеціальності «Дизайн» на тему «Необхідність навчання високо професійних дизайнерів в умовах сучасного глобалізованого суспільства».

 

Основна мета проведення конференції – залучення студентів мистецького спрямування до наукової діяльності, обміну знаннями та досвідом, визначення інноваційних тенденцій та перспектив розвитку у науці та практиці у сфері дизайну. Зазначимо, що студенти спеціальність вперше приймають участь у науковому заході. Науковий захід проходив на платформі Googl Meet, де зі своїми доповідями-презентаціями виступили студенти. Учасниками секції стали 5 студентів, з третього та четвертого курсів. Також на конференцію завітали наукові керівники, викладачі коледжу.

З привітальним словом до студентів звернулася голова циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності «Дизайн» – Ірина Веніамінівна Стребкова, де зазначила, що беручи участь у наукових заходах, студенти-дизайнери демонструють себе як високопрофесійні спеціалісти своєї справи та майбутні професіонали. Конференція проходила за участі наукових керівників І.В. Стребкової, Т.І. Французенко та секретаря О.В.Сороки.

Основні напрями досліджень молодих науковців різнопланові: так наприклад студенти третього курсу більше зосередились на висвітленні питань, що стосуються ландшафтного дизайну та напрямку екологічного озеленення у містобудуванні.

–         Озеленення експлуатованої покрівлі для міста Івано-Франківськ. Перспективи використання (Мартинів Ю. Дз-31, науковий кер. І.В.Стребкова);

–         Роль фітодизайну у міському просторі (Мельник А. Дз-31, науковий кер. І.В.Стребкова);

–         Еко енергія. Сонячні батареї. Застосування. (Коржак Д. Дз-31, науковий кер. І.В.Стребкова).

 Студенти четвертого курсу більше зосередились на проблемах загально мистецьких, соціально-культурних та політичних:

–         Вплив Баугаузу на сучасний дизайн (Остапенко К. Дз-41, науковий кер. Т.І. Французенко);

–         Вплив геополітичних ситуацій на мистецтво в Україні (Димашок І., Дз-41, науковий кер. Т.І.Французенко )

Всі студенти гарно підготували презентації та доповідали на високому рівні.