Презентація дослідження «Круговий дизайн у публічних просторах Івано-Франківська»

16 лютого була проведена онлайн презентація дослідження «Круговий дизайн у публічних просторах Івано-Франківська», організаторами були ТЕПЛЕ МІСТО разом з урбаністичною лабораторією METALAB.

 

На презентації говорили про перспективи запровадження кругового дизайну та природоорієнтованих рішень у навчальні програми та міське управління із представниками й представницями відповідних інституцій:

– Як викладається міський дизайн зараз і яким чином можна запровадити у навчання круговий дизайн та природоорієнтовані рішення? Які є недоліки у програмах зараз, котрі заважають цьому?

– Круговий дизайн та природоорієнтовані рішення в містах – фантастика чи реальність? Чи дозволяє існуюча система їхнє запровадження? Що необхідно зробити, щоб це стало можливим? Чи є вже успішні приклади в Івано-Франківську? Чи вже працюють з цією темою в окремих підрозділах міської адміністрації?

– Приклад співпраці у Львові з досвіду ГО «ПЛАТО».

– Обговорювались можливості співпраці комунальних підприємств, навчальних закладів і громадських організацій для створення кругових та циркулярних громадських просторів у місті.

Представляли дослідження Мар’яна Баран та Юлія Попова (METALAB), Марічка Федорук (ТЕПЛЕ МІСТО);

Ірина Стребкова, голова циклової комісії професійної та практичної підготовки (спеціальності “Дизайн”) Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника;

Мирослава Миленька, завідувачка кафедри біології та екології ПНУ;

Микола Рябика, виконавчий директор ГО “Плато”, експерт з природоорієнтованих рішень;

Мирослав Федорків, депутат міської ради, начальник управління інфраструктурної політики Івано-Франківської міської ради;

Назар Рогів, заступник директора у Департаменті інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради;

Василюк Руслана Михайлівна – голова КП «Центр розвитку міста та рекреації».

На події також були присутні викладачі спеціальності Дизайн Івано-Франківського фахового коледжу Оксана Сорока та Тетяна Французенко разом зі студентами третього курсу.

Подію транслювали на сторінках METALAB і ТЕПЛЕ МІСТО.